Дроб сарма от кайма

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Дроб сарма от кайма1 / 2
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч. (или половин пакетче краве масло)
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате лука и го нарязвате на дребно. Слагате го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушавате няколко минути и прибавяте изчистения и измит ориз. Разбърквате и задушавате още няколко минути. Сваляте от огъна и изсипвате в тавичка.

Разбърквате каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесвате с ориза. Прибавяте яйцата, киселото мляко, червения пипер, (по желание може да сложите и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Сипвате 3 к.ч. вода и разбърквате всичко много добре. Печете ястието около 25 минути в предварително загрята фурна. По желание правите заливка и запичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: