Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука, поставете в тиган с малко вода и щипка сол, задушете до омекване.
Прибавете предварително изчистеният и измит ориз, разбъркайте и задушете за няколко минути.
Премахнете от огъня и сипете сместа в тавичка, разпределете я равномерно.
Смесете каймата с 0.5 ч.ч. вода, сол на вкус и разбъркайте, разпределете я равномерно върху ориза.
Разбийте яйцата и добавете киселото мляко, разбъркайте до еднородна смес.
Добавете нарязаните на ситно магданоз и джоджен, червения и черен пипер, разбъркайте.
Сипете заливката в тавата при ориза и каймата и налейте 1.5 ч.ч. вода.
Разбъркайте всичко много добре и поставете тавата с дроб-сармата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути - до златист загар.