Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Вегетарианска дроб сарма

Вегетарианска дроб сарма

MarianeMariane
Джедай
5611k
Вегетарианска дроб сарма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • яйца - 4 бр. сварени
  • олио - 20 мл
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Добавете нарязаните на филийки гъби, запържете за 2-3 минути и сложете ориза и твърдо сварените яйца, нарязани на кубчета. Овкусете с джоджен, черен пипер и сол.

Разбъркайте продуктите, прехвърлете в дълбока тавичка и залейте с 4 ч.ч. гореща вода.

Печете ястието в предварително загрята фурна за около 25-30 минути. Залейте с яйцата, разбити с прясното мляко и брашното и допечете още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: