Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран, пълнен с рибки

Шаран, пълнен с рибки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Шаран, пълнен с рибки1 / 2
07/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Уникално вкусно - гурме предложение за ценителите на рибните деликатеси"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 100 мл
  • за плънката
  • риба - 300 г дребна
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 100 г (корен)
  • за соса
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът, като се запържва брашното в маслото и по малко се добавя млякото, като се бърка непрекъснато.

Главите и перките на малките рибки се отстраняват, а самите рибки се заливат с подсолена вода. Добавят се морковите и целината, без да се режат. Сварява се бульон до омекване на зеленчуците.

Месото на рибата се смила, като се махнат предварително костите. Топлият сос бешамел се добавя към рибата и се разбърква. Добавя се черният пипер, при нужда се добавя сол и се добавят нарязаните на ситно яйца. Добавят се гъбите, които са почистени, нарязани и задушени в малко мазнина.

Шаранът се почиства и се измива и се намазва със смес, която е направена от стрития дафинов лист, мащерката, олиото, черния пипер и сол.

След 35 минути шаранът се пълни с плънката и се полива с маринатата, в която е престоял. Пече се на фурна в намазана с мазнина тава около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: