Агнешко с домати

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко с домати1 / 2
06/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - филе 600 г
  • универсална подправка - 4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • вода - 120 мл
  • олио - 100 мл
  • джинджифил - 1 парче около 2, 5 см
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя зелени
  • къри - 2 ч.л.
  • домати - 8 малки твърди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичният подобрител, солта, соевият сос и 2 ч. л. олио се разбъркват добре и се оставят настрана.

Останалото олио се загрява добре в уок. Джинджифилът се нарязва на шайби, агнешкото месо се нарязва на ивици и се запържват заедно в уока за 3-4 мин.

Добавят се нарязаната на ситно глава лук, нарязаните на ивици чушки и кърито. Запържва се още 3-4 мин.

След това се прибавя сместта с царевичния подобрител и се оставя да ври 1 мин.

Добавят се нарязаните на малки парчета доматите и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.

Преди сервиране се отстранява джинджифилът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: