Парени палачинки с елда

02/03/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 841
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 4 ч.ч.
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две чаша гореща вода се наливат в 2 чаши брашно. Разбърква се добре, за да няма бучки. Когато тестото изстине до стайна температура, маята се разтваря в половин чаша топла вода със захарта.

Сместа с маята се добавя в брашнената смес. Всичко се разбърква добре и се оставя на топло да втаса.

Когато увеличи обема си двойно, се добавя останалото брашно, млякото и солта. Оставя се на топло за 20 минути и от сместа се пържат палачинки.
подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар