Празнични еклери

ЕлинкаЕлинка
Новак
1720736
Празнични еклери
Снимка: Елинка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Нежни и ефирни празнични еклери с божествен крем!"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл (или смес от вода и мляко 125 мл+125 мл)
  • масло - 120 г (на стайна температура)
  • захар - 8 г
  • сол - 2 г
  • брашно - 145 г
  • яйца - 4 бр.
  • за пълнежа
  • сладкарски крем - 200 г за разбиване (Патисери)
  • ванилов пудинг - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесете вода, мляко (по желание), масло(нарязано на парченца), захар, сол и поставете на умерен огън.

Щом сместа заври, отстранете от огъня, добавете брашното наведнъж и разбъркайте добре с дървена лъжица или шпатула, докато брашнените частици изчезнат напълно.

Върнете тенджерата на умерен огън и бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Махнете тестото от котлона, прехвърлете го в купа и оставете да се охлади за 5 минути.

След като тестото за еклери леко се охлади, започваме да добавяме яйцата едно по едно, като след всяко яйце разбъркваме много старателно до хомогенност. Тестото трябва да е гладко и лепкаво.

Прехвърляме го в пош и оформяме еклерите върху тава покрита с хартия за печене.

Еклерите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути ( следете ги, всяка фурна пече различно ).

След като са придобили приятен, златист цвят изключваме фурната, леко я открехваме и оставяме еклерите за 10-15 минути, за да поизстинат и да не спаднат.

През това време можете да си приготвите пълнежа за еклери.

Първо разбих сладкарския крем до твърди връхчета, а след това добавих и 3-те с.л. ванилов пудинг, като разбих за още 1 минутка, за да се смесят добре.

Когато празничните еклери са напълно изстинали можете да ги напълните с крема.

Вижте също как се пълнят еклери и как да направите карамел за еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Какъв е този сладкарски крем 200 г? В пакетче, на прах ли е или е готов предварително приготвен крем?
А трите лъжици ванилов пудинг не са ли с нишесте и ако да, то не трябва ли да се вари? Иначе сурово нишесте в крема...
05.01.2025 12:01