Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Солена торта с палачинки от елда

Солена торта с палачинки от елда

SanjaSanja
Чирак
1519513
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солена торта с палачинки от елда
Снимка: Sanja
1 / 3
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Търсите рецепта за солена палачинкова торта, която да хапвате без угризения? Това е за вас"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 200 г
  • пшенично брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • мляко - 450 мл
  • газирана вода - 450 мл
  • сирене - 300 г
  • сол - 5 г
  • заквасена сметана - 180 г
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото, сложете в купа 2 яйца, мляко, сол, елдата и пшеничното брашно.

Добавете газираната вода и разбийте. Тестото трябва да е малко по-дебело.

Оставете да престои 15 минути, след което изпържете палачинките на слаб огън.

Сложете малко олио в тигана и загрейте. Слагайте малко олио преди всяка пържена палачинка с елда.

Направете пълнеж. Комбинирайте сиренето, 2 яйца и заквасената сметана, разбъркайте добре.

Поставете палачинка в съд. Намажете с 1 супена лъжица от пълнеж, повторете процеса, докато пълнежът се изразходва, както и палачинките.

Намажете последната палачинка с 1 супена лъжица от плънката за завършек на солената палачинкова торта.

Печете солената торта с палачинки от елда на 190°C за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: