Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Печени патладжани с винегрет

Печени патладжани с винегрет

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печени патладжани с винегрет1 / 2
06/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр., нарязан на колелца
  • зехтин - 60 мл
  • лук - 1 малка глава червен
  • оцет - 60 мл Шери
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • риган - 2 с.л. пресен
  • зехтин - 125 мл Екстра Върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

Намазнявате двете страни на патладжаните и ги подреждате върху хартия за печене в тавичка.

Печете около 25 минути, като е необходимо да ги обърнете веднъж, за да станат златисти и от двете страни.

През това време смесвате лука, оцета, захарта, ригана и зехтина в малка купичка, подправяте на вкус. С лъжица поставяте от сместа върху всеки патладжан.

Сервирайте патладжаните топли с хрупкави хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: