Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Плато със замразени ягоди

Плато със замразени ягоди

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Плато със замразени ягоди1 / 2
13/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Гранита
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • ягоди - 125 г, нарязани
  • лимони - 1/2 бр., на сок
  • Желирана смес
  • мед - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • агар агар - 2 ч.л.
  • ягоди - 150 г, нарязани
  • ягоди - 10 бр., на четвъртинки
  • джоджен - 1 стрък, на ситно, за украса
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • лайм - 1/2 бр., на сок
  • сладолед - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се смесва с водата и се слага на огън на умерена температура да къкри около 5 мин. Ягодите се разбиват с лимоновия сок до получаването на гладка смес, която се замразява за 3-4 часа, като се разбърква често, за да се отстранят ледените кристалчета.

Желирана смес: Медът, захарта, водата и агар-агарът се слагат на слаб огън, изчаква се да заври, след което се блендира заедно с ягодите до получаването на гладка смес. Прехвърля се в подходящ съд и се изстудява около 4 часа, докато се стегне.

Останалите ягоди се разбъркват с джоджена, кафявата захар и лайма. Плодовата смес се прехвърля в 4 стъклени чаши. Подрежда се чаша с ягоди, чаша с гранита, парче от желираната смес и супена лъжица от сладолед. Украсява се с джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: