Начин на приготвяне
Изберете здрави и сочни смокини, които обаче да не са презрели. Измийте ги и ги оставете да се отцедят от водата. След това можете да ги озахарите.
Имайте предвид, че тази стъпка не е задължителна, така че можете и да я пропуснете. След това поставете смокините в полиетиленови пликове, като се постараете да отстраните въздуха от тях. Вържете пликчетата или ги запечатайте по удобния за вас начин и ги приберете за съхранение във фризера.
Когато размразявате замразените плодове, е добре първоначално да ги преместите в хладилника, а след това да ги извадите на стайна температура. Възможно е замразените смокини да са загубили привлекателната си форма, но при правилно съхранение приятният им вкус би трябвало да се запази.
Препоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества.