Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с домати и сметана

Фарфале с домати и сметана

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Фарфале с домати и сметана1 / 2
14/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Страхотен обяд - хем вкусен, хем се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

  • фарфале - 1 опаковка
  • лук - 1 глава
  • сметана - 180 г заквасена или 150 течна
  • доматен сок - 600 - 700 мл
  • брашно - 1 с.л. по желание
  • риган - 1 ч.л. пресен или сушен
  • черен пипер
  • салвия - 1 ч.л. пресен, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата фарфале според указанията на опаковката, изплакнете с вода и отцедете.

Успоредно с това запържете в няколко с.л. зехтин ситно скълцания лук. Добавете доматения сок и варете, докато леко се редуцира.

По желание може да сгъстите соса с лъжица размито в студена вода брашно.

Добавете подправките и долейте сметаната, объркайте за 2 минути и снемете от котлона. Веднага добавете фарфале при соса и объркайте.

Количеството на соса може да е според вашите предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: