Начин на приготвяне
Доматите се нарязват на хапки като за салата, а чесънът се обелва. Спанакът се измива и накъсва.
В тава се смесват нахутът, доматите, скилидките чесънът, спанакът и подправките. Поливат се с олио, разбъркват се да се овкусят добре и се пекат в предварително загрята на 200 °C фурна.
Пекат се общо 25 минути, като след 10-тата се разбърква. През това време се сваряват макароните, след което се отцеждат от водата, като се запазва ½ ч.ч. от нея.
Когато зеленчуците са готови, се изваждат и чесънът се намачква с вилица.
Хумусът се смесва със заделената вода и се добавя към фарфалето.
Прибавят се към тях и зеленчуците с нахутът и се разбъркват, докато всичко се смеси добре за нашето фарфале с нахут, хумус и домати.