Пиле със смокини и мента

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле със смокини и мента1 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • смокини - 3 1/4 ч.ч. сушени
  • бяло вино - 1/2 сладко, плодово
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • мармалад - 2 с.л. от портокал
  • мента - 10 свежи листа
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете смокините в тиган, залейте ги с виното и ги оставете да заврят. Оставете ги да къкрят много слабо за около час. Изчакайте сместа да се охлади и я оставете да престои в хладилника през нощта.

Изпържете пилешките гърди в маслото. След това ги отстранете от огъня.

Отцедете добре цялата мазнина от тигана и сипете вътре сока от смокините. Оставете го да заври.

Прибавете мармалада, ментата и лимоновия сок. Оставете сместа да къкри няколко минути. След това залейте пилето с получения сос.

Сервирайте ястието, поръсено с листа от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: