Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пиле с лимон и мента и салата Табуле

Пиле с лимон и мента и салата Табуле

Пиле с лимон и мента и салата Табуле
Снимка: Деница Тодорова
1 / 3
10/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За пилето
  • пилешко филе - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч. пресен
  • мента - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л. бяла
  • За салатата Табуле
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • кускус - 1.ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • мента - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чери домати - 150 г може и (обикновени домати)
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме олиото, сока от лимон, чесъна нарязан на ситно, ментата и захарта. Пилешкото филе нарязваме на удобни за шишчета парчета и прибавяме към сместа.

Объркваме добре и нареждаме на дървени или метални шишчета. Печем на скара до готовност.

Стопляме пилешкия бульон до завиране. В дълбока купа изсипваме кускуса и го заливаме с бульона, покриваме със свежо фолио и оставяме 5 мин. за да поеме течността.

През това време нарязваме доматите, лука, магданоза, ментата. Изсипваме ги в кускуса, овкусяваме със сока от лимон, сол, черен пипер и малко зехтин, след което сервираме като канапе на шишчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: