Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран ала Прованс

Шаран ала Прованс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шаран ала Прованс1 / 2
19/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Най-доброто от селската Френска кухня вече и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • вино - 1/4 л
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 2 - 3 с.л (нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива се и се нарязва на парчета. Нарежда се в тенджера и се залива с маслото, разтопено с брашното, олиото, виното.

Посолява се и се поръсва с черен пипер, ситно нарязания лук и ситно нарязан магданоз.

Добавят се скълцаният чесън и гъбите и се оставя на тих огън, докато сосът остане наполовина. Ястието се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: