Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Гювеч от есетра

Гювеч от есетра

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гювеч от есетра1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Не сте опитвали рибен гювеч досега? Много сте изпуснали, много"

Необходими Продукти

  • есетра - 1 кг
  • масло - 80 г
  • лук - 4 глави
  • корени - 200 г за супа
  • моркови - 6 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • картофи - 4 бр.
  • гювеч - 1 буркан
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената риба се нарязва на парчета, посолява се, наръсва се с лимонов сок и се оставя да престои 1 час.

В сгорещено масло се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се изчистените и нарязани корени за супа, моркови, целина и картофи.

Посолява се, поръсва се с черен и червен пипер. Изпържените зеленчуци се слагат в тавичка и се добавя гювечът.

Запича се в умерена фурна. Върху зеленчуците се нарежда рибата и се оставя да се запече до готовност на рибата.

Готовият гювеч се залива с разбити яйца и кисело мляко и се запича за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: