Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Чеснови скариди с артишок

Чеснови скариди с артишок

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Чеснови скариди с артишок1 / 2
26/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • артишок - 500 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • рукола - 100 г
  • За каперс дресинга
  • лимонов сок - 60 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. Дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. След това ги смесете с чесъна, лютата чушка и половината зехтин.

Пригответе дресинга, като за целта разбъркате всички продукти в буркан и го разклатите добре.

Почистете артишоците под студена вода и ги разполовете на дължина. Разбъркайте ги с останалия зехтин и ги изпечете на предварително загрят и намаслен грил или барбекю.

През това време нарежете чушките на четвъртини и отстранете семките и ципите. Тях също ги изпечете, докато омекнат и ги обелете.

На същия грил изпечете и скаридите, докато променят цвета си. След това ги сложете в купа, заедно с артишока и чушките, руколата и дресинга.

Разбъркайте добре и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: