Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с мащерка и бяло вино

Миди с мащерка и бяло вино

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Миди с мащерка и бяло вино1 / 2
08/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Изтънчен деликатес, който ще приготвите за нула време. И един съвет от нас - поднесете с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • миди - 1.4 кг
  • зехтин
  • масло - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън - 4 скилидки
  • мащерка - 4 стръка прясна
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите под течаща вода, като добре отстраните всички мидени брадички, а счупените и наранени миди хвърлете.

Загрейте в подходящ съд 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица масло на средна темепратура. Прибавете скълцания ситно чесън и клонки мащерката. Задушете за 2-3 минути и добавете дафиновия лист.

Добавете мидите и добре разбъркайте. Долейте бялото вино и покрийте съда. Гответе за около 10 минути, докато мидите се отворят. От време на време се разбърква, така че всички миди да могат равномерно да се нагреят.

Прибавете останалите 2 супени лъжици масло и поръсете със зехтина. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: