Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Морковен чипс с крем от пармезан

Морковен чипс с крем от пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Морковен чипс с крем от пармезан1 / 2
08/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр.
  • пармезан - 200 г (настърган)
  • сметана - 250 мл течна
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • олио - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се кипва, добавят се солта, черният пипер и пармезанът. Всичко се разбърква до разтопяването на сиренето. При непрекъснато бъркане сместа се загрява на бавен огън 3 минути.

Премества се в друг съд и се охлажда 2 часа. Морковите се обелват и се режат на много тънки кръгчета. Пускат се за 30 минути в ледена вода. Отцеждат се и се подсушават със салфетки.

Нарязаните моркови се пържат в загрята мазнина око 3 минути. Вадят се, отцеждат се от мазнината и се сервират с крема от пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: