Начин на приготвяне
В блендер слагаме сухия хляб със солта, пипера настъргания пармезан (по-голямо количество), чесън на прах и крекерите.
Аз лично слагам количеството продуктите по вкус. Блендира се, докато не придобие форма на трохи, давайте почивка на уреда, ако има нужда. Изсипваме в купа оставяме настрана.
Нарязваме гърдите през средата тип бътерфлай и начукваме за тънко, ако има нужда.
Разбиваме яйце в отделна купа и слагаме брашанце в друга.
Овалваме, първо, пилешкото с брашно-яйце-домашна галета - може и да се направи второ овалване, което следва само яйце-галета.
Пържим панираното пиле до златисто в сгорещено олио за 3-4 мин от всяка страна.
Може да изпечем пилешките шницели във фурната на 200°C за 30-40 мин.
Да ви е вкусно с това пиле пармезан с домашна галета.