Начин на приготвяне
Почистете патладжаните от дръжките и ги нарежете на тънки филийки. По желание може да ги обелите. Сложете в подсолена вода и оставете за около 20 минути, за да падне горчивия сок.
Изплакнете ги и ги наредете върху домакинска хартия, за да се подсушат. Загрейте олиото в тигана и изпържете филийките патладжан, като предварително ги оваляте в брашно.
Настържете кашкавала. Обелете чесъна и го пресовайте. На дъното на подходяща тавичка полейте от доматения сок. Наредете парченца патладжан.
Върху всяко парче полейте по 1-2 с.л. доматен сок, поръсете с чесън, кашкавал и пармезан. Сложете парче патладжан и работете така до изчерпване на продуктите. Завършете с настърган пармезан и кашкавал.
Изпечете в загрята фурна за около 10 минути.
Патладжаните с пармезан и кашкавал са много вкусни.