Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от кейл с пармезан

Чипс от кейл с пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Чипс от кейл с пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
02/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сложете в купички и поднесете хрупкавия чипс от кейл с пармезан. Много е вкусен и любим на цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • кейл - 170 г (само листа без жилките)
  • пармезан - 40 - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 малка щипка
  • черен пипер - 1 щипка, фино смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата от кейл, добре почистени от твърдите жилки. Отцедете и оставете върху пластове кухненска хартия, да да попие влагата.

Накъсайте зелените листа и сложете половината от тях в тавичка, застлана с хартия за печене.

Поръсете с фино смлян черен пипер, много мъничко сол и смлян или настърган на ситно пармезан. Разбъркайте добре с ръце.

Разпределете така, че всяко къдраво листенце да е отделно от другото, да не са на купчина или едно върху друго.

Печете чипса на 140 градуса до лек загар - около 8-10 минути или докато листенцата станат хрупкави и чупливи. Наглеждайте ги.

Повторете същото и с другата половина от овкусения кейл за рецептата.

Сложете в купички и поднесете хрупкавия чипс от кейл с пармезан.

Много е вкусен и любим на цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: