Начин на приготвяне
Измийте листата от кейл, добре почистени от твърдите жилки. Отцедете и оставете върху пластове кухненска хартия, да да попие влагата.
Накъсайте зелените листа и сложете половината от тях в тавичка, застлана с хартия за печене.
Поръсете с фино смлян черен пипер, много мъничко сол и смлян или настърган на ситно пармезан. Разбъркайте добре с ръце.
Разпределете така, че всяко къдраво листенце да е отделно от другото, да не са на купчина или едно върху друго.
Печете чипса на 140 градуса до лек загар - около 8-10 минути или докато листенцата станат хрупкави и чупливи. Наглеждайте ги.
Повторете същото и с другата половина от овкусения кейл за рецептата.
Сложете в купички и поднесете хрупкавия чипс от кейл с пармезан.
Много е вкусен и любим на цялото семейство!