понеделник, 8 февруари

Турски бюрек

От ЕфросияМастър Шеф / Автор21/07/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Турски бюрек
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо117 622
  • Преглеждания за месеца4673
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • брашно - 8 ч.ч пресято
  • масло - 100 гр разтопено
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л
  • вода - 2 ч.ч гореща
  • масло - 100 гр разтопено за плънката
  • сирене - 2 ч.ч натрошено
  • яйца - 3 броя за заливката
  • кисело мляко - 4 ч.л
  • сода - 1 шипка сода за хляб
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Турски бюрек

В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.

Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.

Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.

Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.

Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.7 от 59 Гласа

Отзиви (21)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Вероника Боянова

2014-10-07, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

Аз мисля, че е много вкусно и непременно ще опитам рецептата!!
0
1
Отговор
веси

2014-02-08, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

Малко побългарено
0
0
Отговор
Георгиева

2013-12-02, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

Наистина ли няма мая за хляб или е изпусната от рецептата?
1
0
ЗлатомираТази рецепта е без мая, защото се точат тънки кори от тестото.
1
0
Отговор
Стоянка Василева

2013-10-29, Оценка 4.0 от 5 за Турски бюрек

Аз го направих с готови кори за бюрек и стана много хубав,изяде се на мига и беше одобрен от всички.Оценявам с "добре е ",защото оригиналните турски кори за бюрек са още по-хубави,но не мога да си ги доставям редовно.
3
0
Отговор
Мами

2013-10-13, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

1. В баничното тесто не се слага набухвател; 2. Тестото се меси с хладка, а не с гореща вода и изобщо рецептата ми изглежда много съмнителна...
1
0
Отговор
Vencislava Dineva

2013-10-13, Оценка 4.0 от 5 за Турски бюрек

явно са правили копи пеист на снимката от милинки!
5
0
Отговор
ширин

2013-09-19, Оценка 3.0 от 5 за Турски бюрек

Тази рецепта или е измислена или нещо са объркали
0
0
Отговор
ToHu

2013-09-18, Оценка 2.0 от 5 за Турски бюрек

На снимката ми се струва, че са милинки.
2
1
Отговор
Деси

2013-08-29, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

Ама и маята липсва в тестото! трябва набухвател да има
2
1
сисиПри тесто с разточени тънки кори не се слага мая!
1
1
Отговор
Деси

2013-08-29, Оценка 5.0 от 5 за Турски бюрек

Аз пък си мисля,че градусите са обратно.Първо на слабо на се наддигне после вече да се пече.Аз така пека пита-та.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Турски бюрек. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни специалитети за Турски бюрек. Доказани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Турски бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.