петък, 29 август

Турски бюрек

Публикувана от:
Видяно: 78 652 пъти
Националност: Турска Кухня
Категория: Баници
Рецепта за Турски бюрек
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • брашно - 8 ч.ч пресято
  • масло - 100 гр разтопено
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л
  • вода - 2 ч.ч гореща
  • масло - 100 гр разтопено за плънката
  • сирене - 2 ч.ч натрошено
  • яйца - 3 броя за заливката
  • кисело мляко - 4 ч.л
  • сода - 1 шипка сода за хляб

Приготвяне на Турски бюрек

В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.

Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.

Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.

Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.

Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.

4.1 от 50 Гласа

Отзиви (20)

  • 0
    0
    Отговор
    веси

    2014-02-08, Оценка 5 от 5 за Турски бюрек

    Малко побългарено
  • 0
    0
    Отговор
    Георгиева

    2013-12-02, Оценка 5 от 5 за Турски бюрек

    Наистина ли няма мая за хляб или е изпусната от рецептата?
    1
    0
    ЗлатомираТази рецепта е без мая, защото се точат тънки кори от тестото.
  • 0
    0
    Отговор
    Стоянка Василева

    2013-10-29, Оценка 4 от 5 за Турски бюрек

    Аз го направих с готови кори за бюрек и стана много хубав,изяде се на мига и беше одобрен от всички.Оценявам с "добре е ",защото оригиналните турски кори за бюрек са още по-хубави,но не мога да си ги доставям редовно.
  • 2
    0
    Отговор
    Мами

    2013-10-13, Оценка 5 от 5 за Турски бюрек

    1. В баничното тесто не се слага набухвател; 2. Тестото се меси с хладка, а не с гореща вода и изобщо рецептата ми изглежда много съмнителна...
  • 0
    0
    Отговор
    vencislava.valcheva.9
    vencislava.valcheva.9

    2013-10-13, Оценка 4 от 5 за Турски бюрек

    явно са правили копи пеист на снимката от милинки!
  • 2
    0
    Отговор
    ширин

    2013-09-19, Оценка 3 от 5 за Турски бюрек

    Тази рецепта или е измислена или нещо са объркали
  • 0
    0
    Отговор
    ToHu

    2013-09-18, Оценка 2 от 5 за Турски бюрек

    На снимката ми се струва, че са милинки.
  • 1
    0
    Отговор
    Деси

    2013-08-29, Оценка 5 от 5 за Турски бюрек

    Ама и маята липсва в тестото! трябва набухвател да има
    0
    1
    сисиПри тесто с разточени тънки кори не се слага мая!
  • 0
    0
    Отговор
    Деси

    2013-08-29, Оценка 5 от 5 за Турски бюрек

    Аз пък си мисля,че градусите са обратно.Първо на слабо на се наддигне после вече да се пече.Аз така пека пита-та.
  • 0
    0
    Отговор
    Катя

    2013-08-26, Оценка 3 от 5 за Турски бюрек

    Всичко спазих както е по рецепта,но отвътре не се изпече и не е обемен както на снимката.Отдоло иотгоре се изпече незнам сякаш му липсва нещо.

Домашна и оригинална рецепта за Турски бюрек. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни специалитети за Турски бюрек. Доказани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Турски бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.