Турски бюрек

21/07/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Рецепти за турски бюрек много, но тази е една от специалните.. Ай, ай тоз бюрек, толкоз изкусителен и вкусен."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо155 919
  • Преглеждания за месеца3467
  • Преглеждания за седмицата2186
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 8 ч.ч пресято
  • масло - 100 гр разтопено
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л
  • вода - 2 ч.ч гореща
  • масло - 100 гр разтопено за плънката
  • сирене - 2 ч.ч натрошено
  • яйца - 3 броя за заливката
  • кисело мляко - 4 ч.л
  • сода - 1 шипка сода за хляб

Начин на приготвяне

В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.

Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.

Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.

Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.

Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 20
4 16
3 13
2 5
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Вероника Боянова
Вероника Боянова
07.10.2014 09:25
Аз мисля, че е много вкусно и непременно ще опитам рецептата!!
1
2
веси
веси
08.02.2014 20:51
Малко побългарено
1
1
Георгиева
Георгиева
02.12.2013 13:53
Наистина ли няма мая за хляб или е изпусната от рецептата?
0
3
Златомира
Златомира
08.02.2014 16:58
Тази рецепта е без мая, защото се точат тънки кори от тестото.
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти