Да помогнем на Мишо да проходи

Турски бюрек

21/07/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Турски бюрек
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо133 773
  • Преглеждания за месеца3937
  • Преглеждания за седмицата553
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 8 ч.ч пресято
  • масло - 100 гр разтопено
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л
  • вода - 2 ч.ч гореща
  • масло - 100 гр разтопено за плънката
  • сирене - 2 ч.ч натрошено
  • яйца - 3 броя за заливката
  • кисело мляко - 4 ч.л
  • сода - 1 шипка сода за хляб
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Турски бюрек

В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.

Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.

Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.

Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Повторете процедурата и с останалите кори. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.

Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.

[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.7
Общо 60 гласували
5 20
4 16
3 13
2 5
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Вероника Боянова
07.10.2014 09:25
Аз мисля, че е много вкусно и непременно ще опитам рецептата!!
0
1
веси
08.02.2014 20:51
Малко побългарено
1
1
Георгиева
02.12.2013 13:53
Наистина ли няма мая за хляб или е изпусната от рецептата?
Златомира
08.02.2014 16:58
Тази рецепта е без мая, защото се точат тънки кори от тестото.
2
0
0
1
Стоянка Василева
29.10.2013 16:11
Аз го направих с готови кори за бюрек и стана много хубав,изяде се на мига и беше одобрен от всички.Оценявам с "добре е ",защото оригиналните турски кори за бюрек са още по-хубави,но не мога да си ги доставям редовно.
3
0
Мами
13.10.2013 00:31
1. В баничното тесто не се слага набухвател; 2. Тестото се меси с хладка, а не с гореща вода и изобщо рецептата ми изглежда много съмнителна...
4
0
Vencislava Dineva
13.10.2013 00:07
явно са правили копи пеист на снимката от милинки!
1
0
ширин
19.09.2013 02:45
Тази рецепта или е измислена или нещо са объркали
5
0
ToHu
18.09.2013 14:10
На снимката ми се струва, че са милинки.
0
0
Деси
29.08.2013 13:34
Ама и маята липсва в тестото! трябва набухвател да има
сиси
08.02.2014 17:00
При тесто с разточени тънки кори не се слага мая!
4
1
2
2
Деси
29.08.2013 13:31
Аз пък си мисля,че градусите са обратно.Първо на слабо на се наддигне после вече да се пече.Аз така пека пита-та.
1
1

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Турски бюрек. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни специалитети за Турски бюрек. Доказани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Турски бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.