Начин на приготвяне
Корите, които ползвах за тези бюрек банички са кръгли, печени на сач. Наподобяват Одрински кори.
Натрошете сиренето и добавете към него нарязан на ситно магданоз.
Разбийте 2 яйца и добавете към тях олиото и прясното мляко.
Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте. Добавете и тях.
Разтворете корите и намажете обилно всяка от тях с яйчената смес.
Прегънете краищата на корите, за да се получи квадрат.
Разрежете на 4 по-малки квадрата.
В средата на всеки квадрат сложете по една лъжица от плънката. Прегънете всеки край на квадрата навътре, за да се получи плик. Показала съм в снимките.
Наредете баничките в тава, покрита с хартия за печене.
Разбийте 1 яйце и прибавете към него малко олио.
Намажете баничките със сирене с тази смес и поръсете с черен сусам.
Сложете турските бюрек банички да се пекат в загрята на 180 градуса за 30 минути, докато добият приятен златист загар.