Черен дроб с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Черен дроб с ориз1 / 2
31/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • чушки - 4 бр.
  • ориз - 200 г
  • масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • бульон - 800 мл
  • маслини - 15 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук и чушките в маслото. Прибавете нарязания на хапки дроб и бъркайте, докато стане само с масло.

Прибавете ориза, разбъркайте, за да поеме мазнината и залейте с кипящия бульон.

Поръсете с черен пипер и добавете маслините. Покрийте ястието с фолио и сложете в силна фурна.

След 15-тина минути махнете фолиото и печете, докато се свари оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Василка Димитрова
Василка Димитрова
Несъответствие между показаната снимка и рецептата. Няма как ориза да изглежда толкова бял при смесвани със зеленчуците и черния дроб.
22.01.2015 19:43
1
1
Покажи всички подкоментари