Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Запеканки»Специалитет с кайма на фурна

Специалитет с кайма на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
09/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 2 големи филии
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • гъби - 200 г печурки
  • яйца - 3 брой
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
530
420
36
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно ястие с кайма на фурна, правя го вече няколко пъти
25.04.2023 11:59
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много вкусна рецепта, одобрена от цялата фамилия!
28.02.2023 19:53
2
1
Потребител#219148
Потребител#219148
.....да има една турска рецепта която се казва "Антакия кебаб". Тази е подобна. Вкусно е !!!!
08.04.2020 17:41
2
1
Анонимен
Анонимен
Само не разбрах колко яйца трябват -2,3,5
28.08.2018 15:24
4
1
К К
К К
Богато и вкусно приготвено!
17.05.2016 21:14
11
8
МАРИЯ
МАРИЯ
Страхотно ястие , бих препоръчала да сложите картофено пюре отгоре и то тогава да поръсите с кашкавал
17.02.2016 16:04
18
4
никнай
никнай
Трябва да си някакъв извратеняк за да изхабиш продуктите за такова кулинарно недоразумение!
60 минути само за готвенето???
Толкова продукти и само 3 порции???
Забъркваш кюфтета,слагаш гарнитурата вътре, опитваш се да направиш нещо между руло и мусака че даже и го гратенираш?
Може ли някой да познае какво ще стане с ястие залято с яйца което се пече 1 час във фурна?

По какъв критерий някой е нарегъл тази кулинарна чалга "специалитет"?
29.01.2016 00:19
86
24
МАРИАНА
МАРИАНА
Направих го с кисели краставички и царевица,както прочетох по-долу и стана страхотен специалитет. Благодаря за рецептата.
29.03.2015 09:33
7
10
Радослав
Радослав
Уникално добро стана. Няма да сгрешите, ако го пробвате. Ще останете приятно изненадани. 6-ца от мен.
22.05.2014 16:40
3
7
Петър Станчев
Петър Станчев
Нещо описанието за приготвяне не е точно. :). Иначе изглежда вкусно.
30.11.2013 20:05
6
3
Marto Jekov
Marto Jekov
Каква е калоричноста на това ястие?
06.11.2013 15:53
6
4
2
Покажи всички подкоментари
p staeva
p staeva
много е вкусна манджата
05.11.2013 10:16
6
3
Жанет
Жанет
Страхотна е рецептата и стана невероятно вкусно. Пробвайте няма да съжалявате....успех
05.11.2013 00:10
6
2
Веси Стоянова
Веси Стоянова
добре е нешто различно с каима,аи го печещ само
02.11.2013 12:35
2
2
1
Покажи всички подкоментари
ЦУРА
ЦУРА
ИЗГЛЕЖДА ВКУСНО ЩЕ ПРОБВАМ.
19.09.2013 12:43
2
2
Десислава
Десислава
Много добра идея!Тъкмо се чудех, какво да измисля с каймата, че кюфтетата и рулото ни омръзнаха вече.
Супер се получи. Аз сложих само 1 яйце и съвсем мъничко кашкавал, но и така стана разкошен специалитет!
Благодаря за рецептата!
04.09.2013 00:04
4
1
Ела
Ела
Каймата запържва ли се предварително?
17.06.2013 13:44
3
3
sisa
sisa
добре стана само че аз место гъби сложих кис.краставички и царевица.Мн добре се получи.
28.11.2012 16:18
3
1
Steliqn
Steliqn
Много е добре, само че много яйца много нещо... и без много кашкавал че понакъртва ;))
19.07.2012 22:41
1
илияна
илияна
много е вкусно и се прави много лесно :)
07.07.2012 23:09
2
1