Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Закуски с кайма на фурна

Закуски с кайма на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Закуски с кайма на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Направете ги за закуска или за из път! А защо не и за следващия семеен пикник! Винаги вкусни и неустоими!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 500 г
  • за плънката
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закуски с кайма на фурна за любителите на пирожки.

В купа поставете киселото мляко и добавете водата, разбъркайте. Разбийте яйцето и заедно с олиото ги прибавете към сместа.

Прибавете солта и добавяйте от пресятото брашно постепенно, замесете меко и нелепнещо по пръстите тесто. Разделете тестото на 12 еднакви по големина парчета, оформени на топчета. Поставете топчетата върху леко набрашнен плот и завийте с чиста кърпа за 15 минути, да си починат.

Пригответе си плънката, в тиган налейте олиото и запържете до омекване, нарязания на ситно лук. Прибавете каймата и пържите при непрекъснато бъркане, докато стане на гранули. Ако е нужно посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Разбъркайте и свалете от котлона, прибавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте, за да се разтопи. Оставете да се поохлади.

Всяка топка се разточете на тънка кора, поставете от плънката в средата и сгънете на плик. Подредете всички закуски с кайма в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете с предварително разбитите жълтък с прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете закуските за около 20-25 минути, до златисто кафяв загар. Сочни и вкусни джобчета (банички с кайма)!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: