Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Месена баница с праз и шунка

Месена баница с праз и шунка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Месена баница с праз и шунка1 / 2
23/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • мая - с големината на орех
  • плънка
  • сметана - 250 мл
  • праз - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 200 г
  • масло - 50 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти и малко хладка вода замесете гладко тесто. Оставете го на топло да втаса. Междувременно задушете ситно нарязания праз в маслото.

Свалете го от огъня и след като поизстине, добавете сметаната, наситнената шунка, настъргания кашкавал, черен пипер, сол и малко настъргано индийско орехче.

Разделете тестото на две части. Едната част от тестото се разстила в намазнена тавичка, като леко го поизтеглите покрай стените на тавата.

Изсипете отгоре плънката, покрийте с останалото тесто, защипвайки краищата на долната с горната кора. Отгоре намажете баницата с жълтък и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: