Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната слагате всичките течни съставки, захарта и солта. Покривате с брашното и пускате на програма тесто. Оставяте да се замеси вътре и когато чуете сигнала за втасване го вадите.
Оформяте топки, колкото юмрук, и в намаслена тавичка ги подреждате. Поръсете и отгоре с олио (целта е да не хване коричка тестото, докато втасва).
Завийте с кърпа и оставете добре да втаса, за да може лесно да се дърпа. Бутнете с пръст тестото, ако потъва лесно, то тогава е готово.
Вземате една топка и разстилате като мекица. Трябва сърцевината да започне да прозира.
Щом забележите, че става така оставете листа на масата и започнете внимателно да издърпвате краищата на тестото, докато стане еднакво по прозрачност със средата.
Отрежете краищата на тестото с нож. Поръсете обилно с олио и после сложете плънката.
Навийте на руло и подредете в намаслена тавичка. По същия начин направете и с останалите топки.
Печете витата баница на 200-220 градуса до зачервяване.
Дърпаната баница, месена в хлебопекарна е готова.
Коментари