Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Празнични орехови бонбони

Празнични орехови бонбони

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Празнични орехови бонбони1 / 2
07/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Нищо не казва Добре дошли скъпи гости така, както домашно приготвени празнични орехови бонбони"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 г
  • прясно мляко - ½ л
  • захар - 150 г
  • желатин - 1 с.л.
  • орехи - 200 г
  • вода - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със студена вода. Половината орехови ядки се смилат. Яйцата се смесват със захарта и постепенно се добавя затопленото мляко.

Сместа се нагрява на водна баня до сгъстяване. Добавя се желатинът и ванилията. Сместа се слага в хладилник. В това време се разбива сметаната и се добавят смлените орехи.

Смесват се с яйчената смес, разбъркват се и се разпределят във формички за малки мъфини. Оставят се в хладилника до стягане и след това всеки бонбон се украсява с орехова ядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: