Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Празнични бонбони с локум и орехи

Празнични бонбони с локум и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Празнични бонбони с локум и орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"За специалните случаи - домашно приготвени бонбони с локум и орехи"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г, обикновени
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 50 - 60 мл
  • орехи - 100 г, смлени
  • есенция - 1/2 ампула, ром
  • локум - 1 кутия (около 150 г)
  • орехи - 50 г цели ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Добавете орехите, какаото, маслото, млякото и есенцията.

Размесете хубаво с ръце. Оставете в хладилника за 30 минути. От полученото бисквитено тесто направете малки топчета.

В средата им поставете по 1/2 парче локум и орехова ядка. Оформете го пак на топче.

Така направете с останалата бисквитена смес. Сложете бонбоните в хладилника да стегнат.

След това ги декорирайте с цветен фондан.

Празничните бонбони с локум и орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Бонбони с настроение!
30.07.2016 12:41
1