Начин на приготвяне
1. Слагате всички продукти в блендер и разбивате, докато се получи хомогенна смес. Ако искате, добавете сусамов тахан или сироп от агаве, винаги може да увеличите или намалите количеството на някоя съставка според собствените си предпочитания.
2. Когато сместа е готова, най-добре сложете в хладилника за около половин час, за да стегне малко и така ще оформите по-лесно бонбоните с ръце.
3. През това време подгответе украсите.
4. Когато сместа стегне, оформете топчета и ги оваляйте в млени орехи или сусам - тази прекрасна наслада за сетивата е вече готова!
Празничните сурови веган бонбони се правят много лесно и са изключително ефектни като подарък или почерпка за специални поводи.
Можете да експериментирате с различни украси, като си направите базовата смес и от нея измайсторите веган бонбони като развихрите въображението си.
Във вътрешността на всеки бонбон може да сложите цяла ядка или голяма стафида (аз лично редовно го правя) и ги овалвате в различна украса, за да ги различавате.
Аз предлагам например следните комбинации:
Бонбони с цяла орехова ядка отвътре, отвън оваляни с млени орехи;
Бонбони със стафида отвътре, отвън оваляни със сусам.
Кутийките за тези сурови бонбони съм си запазила от различни бонбониери, които са ми се сторили подходящи и остава само да ги украсите с панделка или подредите красиво на плато.
Да ви е сладко!