Печени яйца в домати

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печени яйца в домати1 / 2
30/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 2 щипки сушена
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - ¼ ч.л. лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязват се капачетата на доматите и се изгребва сърцевината. С клечка за зъби се набождат на няколко места, за да не се напукат при печенето. Поръсват се със сол и лют червен пипер.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с мащерката. Белтъците се добавят към чесъна и с тази смес се пълнят доматите. Доматите се редят в тавичка, постлана с хартия за печене, и се пекат 10 минути на 160 градуса.

След това във всеки домат се слага по 1 жълтък, покриват се с отрязаните капачета и се пекат още 3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Интересно не бих се сетила първо белтъците и след това отгоре жълтъка, а така и ще се изпече по-добре и е доста по-ефектно
08.05.2016 15:42