Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Най-вкусните сарми с лапад на фурна

Най-вкусните сарми с лапад на фурна

Най-вкусните сарми с лапад на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Добър апетит с най-вкусните сарми с лапад на фурна! Постни и апетитни, поднесете ги с таханов сос"

Необходими Продукти

  • лапад - 3 връзки
  • моркови - 1 бр.
  • пресен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • челядинки - 150 г пресни
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - пресен
  • магданоз - пресен
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете 2 връзки от лападовите листа като премахнете с остър нож внимателно дебелата жила в средата на листото.

Наредете почистените и добре измити листа в дълбок съд и ги залейте с вряща вода.

Останалата връзка листа нарежете на ситно.

Нарежете също пресния лук, а моркова настържете на едро ренде.

Загрейте половината от олиото и задушете в него първо лука и морковите.

Щом лукът омекне, прибавете гъбите и нарязаните листа лапад.

След като и те се запържат, прибавете ориза, предварително измит и отцеден.

Запържете и него за няколко минути, докато стане прозрачен и налейте 2 чаши гореща вода.

Прибавете всички подправки и сол на вкус и оставете плънката за сармите на котлона, докато оризът обсорбира течността.

Изчакайте няколко минути плънката да се охлади, след което оформете сармите.

Намажете тава с малко олио и наредете в нея сармите с лапад.

Ако ви е останала част от плънката, сложете и нея в тавата, както в моя случай се получи.

Залейте постните сарми с още 1 чаша гореща вода и добавете на струйка останалото олио.

Поставете тавата в добре загрята фурна на 250 °C и печете около 40 минути, докато водата се изпари и сармичките се запекат.

Добър апетит с най-вкусните сарми с лапад на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: