Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Френски кекс с извара

Френски кекс с извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски кекс с извара1 / 2
26/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Насладете се на френския кекс с извара - възможността не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • извара - 1 кг
  • масло - 125 г
  • захар - 225 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • грис - 75 г
  • бакпулвер - 10 г
  • нишесте - 50 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта, ванилията и лимоновия сок до гладка смес. Добавят се изварата и жълтъците.

Грисът се смесва с бакпулвера и нишестето и се добавя към сместа с изварата. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в сместа.

Тестото се излива във форма, намазана с мазнина, и се пече 50 минути на 190 градуса. След като се охлади, се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не бих го повторила
05.03.2022 21:28
Радика
Радика
Здравейте ,
Исках да ви попитам дали трябва да се пече на температурата, която сте посочили в рецептата (190градуса ) през цялото време ,тъй като кекса ми позагоря на дъното ?
Предполагам, че въпреки това ще можем да му се насладим .
Благодаря ,
Поздрави
07.09.2020 21:10
2