Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Оригинално турско реване

Оригинално турско реване

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сиропирано реване по класическа рецепта! Наслада за малки и големи, със спомен от детството!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • грис - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • лимони - 1 бр. кора
  • за сиропиране
  • захар - 2 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Реването се изважда от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и .

Да ви е сладко - получава се страхотен турски сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
535
47
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минна и Любо
Минна и Любо
Няма да сбъркате, ако го направите!
20.08.2020 10:23
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесно!
12.07.2018 11:20
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
За първи път правя реване, наистина точна и сполучлива рецепта, Благодаря !
06.04.2018 14:56
1
Olga Harizanova
Olga Harizanova
Здравейте! Спазих всички мерки и указания. Единственият ми проблем е, че тавичката ми е по-малка. Тресе се като крем-карамел след изпичането. Така ли трябва да е? Много съм тъжна. Не ми дреме за продуктите, а за това че много ми се яде реване.
01.10.2017 15:53
Потребител#179237
Потребител#179237
Вчера го направих и изчезна бързо. Рецептата е много лесна и точна. Резултата е невероятно реване.
27.08.2017 22:14
1
Ginka Dimitrova
Ginka Dimitrova
Регистрирана съм от дни, но отдавна черпя идеи от този уникален сайт! Приготвих това реване и стана уникално вкусно! Грисът определено му придаде специфична текстура, аромат и вкус!Аз не съм много напреднала в кулинарното изкуство, затова отбелязвам, че приготовлението е описано отлично, като е наблегнато на ключово важни детайли без които, хора като мен нямаше да се справят! По мое усмотрение гарнирах отгоре с кокос, защото го обожавам. Направих опит да снимам направеното от мен и ще кача снимката на моето произведение! :) Давам и своята оценка! Браво TiTi!
24.08.2016 19:47
9
Потребител#168294
Потребител#168294
Чудесна рецепта!!!Впечатлих колежките си!!! БЛАГОАРЯ
21.07.2016 17:43
4
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
ще опитам...винаги съм го правила с прясно мляко
04.05.2016 20:42
3
Emi Kazakova
Emi Kazakova
Чудесна рецепта! Получи ми се точно такова зърнисто турско реване, каквото съм яла преди мнооооооого години. Обичайно го правя с подобно на пандишпановото тесто и структурата е по-различна, но предпочитам ето това!
13.03.2016 21:34
8
Галя
Галя
Аз го правя по-малко по-различен начин реването и също става превъзходно.Мисля следващия път да пробвам по тази рецепта написана по-горе.
24.02.2016 17:05
6
2
54609
54609
Страхотно е !
19.04.2014 18:09
1
Мрянка
Мрянка
Пробвах го . Стана разкошно , гарнирах с кокосови стърготини ! Много сполучлива рецепта !
18.02.2014 21:54
4
илив
илив
страхотно стана
18.02.2014 15:43
Доби
Доби
Няма по добро и изпитано реване от това което сега ще ви кажа::::
4 яйца,1ч захар, 1ч олио, 1 бакпулвер, 1 -2 ванилии,щипка сол, и 2ч брашно -всичко това разбито много добре се изсипва в тавичка средна, може и по малка, растиласе равномерно навсякъде изпича се и коуминацията е в студения суров сироп!!!! 4чаши вода мярката е чаша халба за кафе, и 2чаши от същите захар, разбиваме със захарта без да варим е така просто като може да сложим половин изцеден лимон и още ванилиики в сиропа и веднага заливаме реването , просто го угазяме църкайки от фурната, накрая поръсвам със кокос, невероятно е , бързо е , става за повече хора, и най вече не мирише на яйца това едиственото реване което не мирише на сода, или на яйца. А пък като престои една нощ е неотразимо. Когато нищо не ми се прави а ми трябва дисерт домашен правя това и повярвайте ми ще ми поздравите .....в най скоро време. А забравих за ви кажа че ако ви е трудно да лазположите кашата в цяялата тава потопете лъжица в олио и ще стане по лесно, акото сиропирате може леко да надупчете реването но заливането трябва да е бързо за дае ефиктно, и друго е е че не став много каша но после набъбва и от печенето и от сиропа и е неузнаваемо. Желая ви да стане Вашата запазена марка. Успех!!
18.02.2014 11:37
13
15
1
Покажи всички подкоментари
Кити
Кити
Благодаря
15.02.2014 18:23
2
4
Кити
Кити
Може ли някой да ми каже, дали се реже преди да се залее със сиропа
15.02.2014 10:01
2
1
Покажи всички подкоментари
ана
ана
получими се.Стахотно е
13.02.2014 15:10
4
Дени
Дени
И е известен Арабски сладкиш :)
09.02.2014 00:10
2
Стефи Златкова
Стефи Златкова
Страхотно се получи, много добра рецепта :)
26.12.2013 16:07
3
Иво
Иво
1000 кило калории на пърче :)
20.11.2013 00:01
5