Бирени соленки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бирени соленки1 / 2
15/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15-20 бр.
"Бирените соленки нямат роднинска връзка с бирата, но са нейно чудесно допълнение, както може да се убедите и сами"

Необходими Продукти

  • бира - 250 мл
  • сода - 1 ч.л
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • джоджен - 2 ч.л
  • маслини - 15 броя, зелени, големи
  • сирене - 200 г
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа размесете бирата със содата и бакпулвера и разбъркайте с лъжица. Добавете пресятото брашно и размесете. Прибавете още джоджена и нарязаните на съвсем дребно маслини. Най-накрая се прибавя натрошеното сирене и се омесва до получаването на нелепкаво тесто.

Оформете малки топчици и ги подредете в намазнена тава. Всяка топка се изрязва с помощта на нож по средата и се овкусява с червен пипер.

Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
519
49
34
23
10
Дай твоята оценка: