Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Лесни бирени соленки с мак

Лесни бирени соленки с мак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Лесни бирени соленки с мак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
26/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
20
"На трапезата си имате разядки и дипове, но изведнъж установявате че нямате крекери или препечени филийки за тях? Опитайте тази лесна рецепта за бирени соленки."

Необходими Продукти

  • зехтин - 100 мл
  • бира - 100 мл
  • брашно - 300 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • слънчогледово семе - 3 с.л.
  • овесени ядки - 3 с.л. филирани
  • маково семе - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На трапезата си имате разядки и дипове, но изведнъж установявате че нямате крекери или препечени филийки за тях? Не се трвожете, защото тези хрупкави соленки с бира и зехтин ще ви се притекат на помощ. Толкова бързо и лесно се приготвят, че ще имате време да ги спретнете за бързичко. Ще се изненадате и колко вкусни са!

Пресейте брашното със солта в купа.

В друга купа смесете зехтина и бирата (аз ползвам безалкохолна). Сипете брашното при тях и омесете гладко тесто. Мазничко е, но е страхотно!

Късайте си малки топчета и ги правете на не много тънки пръчици, които после сплесквайте с длан да станат тънки. Работете върху кухненска дъска. Не е нужно соленките да са с идеална форма, в това им е част от очарованието.

Слагайте ги в тавичка застлана с хартия за печене и поръсете с овесени ядки, слънчогледово семе и маково семе. Притискайте да залепнат в тестото. Ще ви излязат две тави.

Печете тези разкошни бирени соленки с мак на 180 градуса с вентилатор за около 15 минути или до приятен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: