Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг с извара и стафиди

Пудинг с извара и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пудинг с извара и стафиди1 / 2
24/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 1/4 ч.ч. течна
  • грис - 1 и 1/2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се измиват. Жълтъкът се отделя от белтъка. Жълтъкът се смесва със захарта, разбива се до бяло и се добавя млякото.

Изварата се претрива през гевгир, добавят се отцедените стафиди, жълтъкът с мляко, грисът и разтопеното масло. Всичко се разбърква добре. Белтъкът се разбива на сняг и се добавя към сместа с изварата.

Сместа се излива във форма за пудинг, намазана с олио и поръсена с галета. Покрива се с фолио и се слага върху обърната с дъното нагоре чиния, която е поставена в голяма тенджера или друг дълбок и обемен съд.

Налива се вода така, че да стига до средата на формата и се слага във фурна, загрята на 200 градуса. Пече се 50 минути. Вади се. Сметаната се загрява до кипване, сваля се от котлона и с нея се залива горещият пудинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: