Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Шведски пудинг от извара

Шведски пудинг от извара

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Шведски пудинг от извара1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 400 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 80 гр.
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • бадеми - 100 гр., белени
  • брашно - 60 гр.
  • стафиди - 2 с.л.
  • ванилена захар - 1 опаковка
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазване
  • галета - за поръсване на формата за печене
  • сироп - по избор, гъст, плодов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме изварата със сметаната на пухкав крем. Отделяме жълтъците от белтъците.

Прибавяме жълтъците към изварата и отново леко разбиваме. Стафидите попарваме с вряла вода, прецеждаме и ги добавяме в купата при крема.

Прибавяме бадемите, солта, ванилената захар и брашното. Разбиваме внимателно.

Белтъците разбиваме на твърд сняг със захарта и внимателно смесваме с продуктите в купата, като бъркаме с дървена лъжица отдолу нагоре.

В намазана с масло и поръсена с галета форма разстиламе сместа и печем в слаба фурна – 180 градуса, около 20 минути.

Поднасяме пудинга полят с гъст плодов сироп по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: