Мателот

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мателот1 / 2
29/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 460 г
  • бяла риба - 460 г
  • скариди - 225 г
  • миди - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 430 мл
  • масло - 90 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • брашно - 30 г
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата, обелете скаридите и почистете мидите.

Задушете лука в половината масло, след което добавете мидите и 3-4 с.л. вода. Сложете капак и задушавате, докато черупките се отворят.

Отцедете бульона и го сипете в тенджера с виното. Добавете рибата и задушете за 5-8 минути. Извадете рибата и кипнете бульона.

Смесете брашното с оставащото масло и добавете към течността, разбъркайте, докато течността се сгъсти.

Добавете магданоза, скаридите, рибата, мидите и магданоза, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: