Начин на приготвяне
Сушените манатарки се накисват в 1 ч.ч. топла вода около 20 минути.
Лукът, морковът и селърито се нарязват на дребно, а гъбите - на по-едро.
В сгорещено олио се запържват зеленчуците и нарязаните гъби няколко минути.
Накиснатите манатарки се отцеждат, като се запазва водата, в която са се киснали, и се нарязват. Наситнява се чесънът.
Добавят се и те да се запържат 1-2 минути.
Прибавя се доматеното пюре, зеленчуковия бульон и подправките и се разбърква добре.
Измива се оризът и се добавя и той.
Наливат се 4 ч.ч. топла вода и водата от накиснатите гъбите в гъбената чорба.
След като заври, си намалява котлонът и се оставя италианска супа от манатарки да къкри до готовност на ориза.
Коментари