Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Черен ориз със скариди

Черен ориз със скариди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Черен ориз със скариди1 / 2
17/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • черен ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • скариди - 2 ч.ч. сварени
  • чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • за соса
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза, залейте го с водата със солта и го сложете на котлон да заври. Варете на тих огън около 30 минути. Отцедете останалата вода. Нарежете зеленчуците.

Загрейте олиото в уок и първо запържете праза и моркова, след това добавете чушката и тиквичката. След няколко минути добавете скаридите. Оставете на котлона още 2-3 минути.

Смесете продуктите за соса и залейте скаридите и зеленчуците. Добавете ориза, разбъркайте и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: