Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен на фурна сафрид

Печен на фурна сафрид

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печен на фурна сафрид1 / 2
27/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сафрид - 4 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • за плънката
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • орехи - 1 шепа, смлени
  • мед - 1 с.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. смлян
  • лайм - 1 бр.
  • копър - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се разрез от долната страна на рибата и след това се чисти на течаща вода. Подсушава се и се оставя настрана, за да се приготви плънката.

Лукът, чесънът и копърът се скълцват. Към тях се добавя сокът от лайм, горчицата, медът, орехите и джинджифилът. Поръсва се със сол и се разбърква.

Рибите се нареждат в намаслена тава и в коремната им кухина се слага по малко от приготвената плънка.

Върху рибите се редят резени лимони и лук. Ястието се залива с бяло вино и се пече до готовност в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: