Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Шпикован телешки шол с картофи на фурна

Шпикован телешки шол с картофи на фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шпикован телешки шол с картофи на фурна1 / 2
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг цяло парче
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 10 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • картофи - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта, черният и белият пипер се смесват и с тази смес се натрива парчето месо от всички страни.

Сокът на лимона се изцежда и се смесва със зехтина. В тази смес се слага месото и се маринова за 4 часа в хладилника, като на всеки час се обръща.

Морковът се реже на тънки дълги ивици. Скилидки чесън се обелват. В месото се правят фини разрези и в тях се слагат ивиците морков и целите скилидки чесън.

Месото се завива в два слоя фолио, като се защипва плътно, за да не изтича сокът. Пече се час и половина в загрята на 200 градуса фурна. Картофите се режат на четвъртинки.

Фолиото се развива, около месото се слагат картофите и се покриват с голям лист фолио.

Пече се още 30 минути. Фолиото отгоре се маха и ястието се пече още 10 минути, за да хване месото коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: