Начин на приготвяне
Свинския шол, както е цяло парчето, му направете разрези. Нарежете чесъна на филийки, чушките, гъбите и моркова - на ивици, а сланината - на малки парченца.
В разрезите започнете да напъхвате от всичките изброени зеленчуци.
В купичка смесете меда със соевия сос, добавете от подправките и хубаво разбъркайте. С четка намажете хубаво шола, оставете така да постои около час и отново намажете.
Поставете го в тава, намазана с олио и по края от останалите гъби. Поръсете шола с пикантината и натрийте, отново полейте със соса и разпределете останалото количество в тавата.
Покрийте със фолио и печете за около 1 час, след което извадете премахнете фолиото и запечете до хубав загар.
Сервирайте със гарнитура по ваш вкус.