Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете каймата и я смесете с предварително нарязания на ситно лук, яйцето, черния пипер, чубрицата и галетата.
Изрежете коричките на 2 филии хляб и ги потопете в прясното мляко. Разбъркайте до получаването на каша и добавете към каймата.
Омесете добре каймата и оформете кюфтенца.
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на резени по дължина.
Сложете олиото в огнеупорна тавичка, в която ще печете картофите с кюфтенцата.
Изсипете картофите в тавичката, след което посолете с една щипка и ги разбъркайте много добре, тъй като трябва да са с мазнина от всички страни.
При тях изсипете 150 мл вода. Леко сплескайте кюфтетата и ги наредете върху картофите.
Завийте тавата с алуминиево фолио и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След известно време махнете фолиото, за да се запекат кюфтетата на фурна.
Щом кюфтетата придобият златист загар, извадете телешки кюфтета на фурна с картофи.