Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шпикован телешки дроб

Шпикован телешки дроб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шпикован телешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • сланина - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч. месен
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се накисва в млякото за 2 часа. Махат се ципите и дробът се разрязва леко на няколко места. В разрезите се слагат малки парченца сланина.

На дъното на тенджера се налива олиото, нарязаният на ситно лук и настърганите моркови и целина. Върху тях се слага дробът, отгоре се слагат парченца масло, похлупва се с капак и се задушава 45 минути, като от време на време дробът се обръща.

Брашното се запържва на тиган, добавя се бульонът, сметаната и всичко се кипва. Този сос се добавя към дроба и се задушава още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: