Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Никулденски шаран в готово тесто

Никулденски шаран в готово тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Никулденски шаран в готово тесто1 / 2
05/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вземете готово тесто от магазина, но за аранжирането му ще трябва да разчитате на собствената си сръчност"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • тесто - 1 бр. готово
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме готовото тесто на 7 парчета, които разточваме на кори малко по големи от чинии за хранене.

Нареждаме една върху друга, като между тях мажем маслото.

Получената дебела кора разточваме до толкова, че да може да обгърне изчистения, измит и осолен шаран.

Увиваме го в тестото, така че da му придадем формата на риба. Може да оформим глава, опашка и люспи по желание.

Поръсваме с олио и яйцето.

Печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: